24 злополуки на работното място в Хасковска област, един смъртен случай

Изображение 1 от 4

    По 24 трудови злополуки на работното място е работила Инспекцията по труда в Хасково през миналата година.

    Според оперативните данни на НОИ за 2021 г. на територията на региона има един смъртен случай. При две от ситуациите, при които са станали трудови злополуки, пострадалите са останали инвалиди.

    Черната статистика излиза днес на Световния ден за безопасност на труда и Международен ден, посветен на паметта на загиналите при трудови злополуки.

    По традиция в Хасково 28-ми април беше отбелязан с поднасяне на цветя пред паметната плоча на загиналите при трудови злополуки. 

    Според данните, подадени от директора на Инспекцията по труда в Хасково Кирчо Кирев става ясно, че в рамките на 2021 година контролните органи са съставили общо 38 акта за нарушения на разпоредбите за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд. Общ брой, констатирани нарушения за 2021 г. от инспекторите по труда в региона на Хасково са 6403. От тях 3135 са за неспазване на разпоредбите за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд. Данните за страната показват, че в рамките на общия контрол на година се установяват около 80 000 нарушения, свързани с безопасността и здравето при работа.

    Практиката на Инспекцията по труда показва, че в голямата си част трудовите злополуки са в резултат на опасно поведение на работещи, техни колеги или длъжностни лица и те могат да бъдат предотвратими при спазване на правилата за безопасност.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      По
      Пострадал
      2 -1
      11:34, 29 апр 2022
      Киро до кога ще го държат на та служба?Не му е мястото там!Той е гербаджийски кадър! Защо ходим по избори,като такива като него стоят на постовете си още?
    Последни новини