Радост, веселие и емоции за малките деца в центъра на града

    Днес на празника на детето, 1-ви юни, за малчуганите на Димитровград бе организиран приказен празник. Общоградският детски празник започна в 17.30ч. на Централната алея. Много и разнообразни работилнички и активности очакваха децата в празничния ден. 

    В пространството на площада пред общината, по централната градска алея до пл. Поезия бяха разположени разнообразни работилнички, активности и атракционни. Малчуганите ги очакваха къща за сладолед, пъстри балони и рисуване върху лица. Със  "Забавна астрономия" децата по достъпен начин научаваха повече за Първия планитариум в България, който се намира именно в Димитровград. Любопитковците имаха възможност да се впуснат и в "Занимателна математика".
    За онези малчугани, които харесват магията на театъра и киното, бе подготвена работилничката и игра "Стани актьор", където дечурлигата се потапяха в атмосферата на професионалната подготовка за сцената на един актьор, под вещото ръководство на професионалисти.

    За най-малките бе предвидена забавна интерактивна игра "Морско дъно", чрез която дечурлигата преминаваха през различни вълнуващи приключения. Целта на играта бе децата да се забавляват, като през това време упражняват различни по вид движения в пространството и да научат нещо ново. Беше осигурена и работилничка, в която децата можеха сами да си изработят и морски обитатели. С "Корабни пътешествия" техните каки и батковци откриваха вълнуващия свят в изработката и състезанието с кораби, където в шадравана на пл.Поезия членовете от клуба по "Корабомоделизъм" демонстрираха възможностите на малките плавателни съдове.

    Всички гости на празника можеха да си направият снимка за спомен в тематичната рамка от празника, а професионален фотограф запечатваше щастливи моменти от събитието.

    Специално за празника талантите  от ОЦТИ "Галаксико" подготвиха срещи с различни популярни приказни и анимационни герои, с които всеки можеше да се снима. 

    Още една изненада бяха подготвили организаторите за малки и големи - в специално организирания Мото шоу рум "Викинги" имаше различни марки и модели мотори и АТВ-та. Там съвместно с рокерите от едноименния клуб всеки желаещ можеше да се снима и научи повече за така атрактивните превозни средства и тяхната безопасност.

    Щура забава с танцовите и музикалните състави на изпълнителите от Детски и младежки център звучеше от сцената на празника, където се забавляваха децата в Деня на детето. 

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини