Димитровградчанинът Димитър Караиванов: аз ще протестирам пред ТЕЦ-а днес, защото трябва да се спазват законите

IT предприемачът Димитър Караиванов днес обяви в социалните мрежи, че в 15:00 часа излиза на протест пред местната топлоцентрала.

Мотивите на димитровградчанина, който бе участник в популярното тв предаване Фермата, и организира практическа инициатива за предприемчиви млади хора в Димитровград са, че законите трябва да се спазват. Той е провокиран от въвеждането в работен режим на ТЕЦ "Марица 3" Димитровград снощи на 09.06.2022г. въпреки, че министърът на околната среда и водите и Вицепремиер по климатичните политики Борислав Сандов съобщи, че предприятието няма право да заработи до покриване на всички екологични критерии, заложени в новото му Комплексно разрешително.

Караиванов заяви, че излизането му да протестира е негово лично решение и не е правил организация за протест, но смята, че жителите на общината, които се чувстват съпричастни по темата, може да се присъединят към него.

Той заяви, че в 15:00 часа ще бъде пред портала на топлоцентралата и ще остане докато е нужно, но със сигурност няма да се прибере по светлата част на денонощието.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Го
    Гочо
    0 -4
    20:57, 11 юни 2022
    Абе ей брадясал ***** Виж коментара
    • Аб
      Абе
      0 0
      06:55, 12 юни 2022
      Гоче , това със звездичките в горния коментар където не се чете , си ти !
Последни новини