Общински ученически парламент - Димитровград с участие в Националната среща на младежките парламенти и съвети

Изображение 1 от 4

    Общински ученически парламент към ОП "Детски и младежки център" Димитровград взеха участие в Националната младежка среща на младежките парламенти и съвети, която се проведе от 12 до 14 юни 2022 година в град Русе. Срещата се организира всяка година от Национален младежки форум в различни български общини. Тази година домакини на срещата бяха Младежки парламент Русе, Общински младежки дом и Община Русе.

    В рамките на три дни млади хора от 14 български общини, представители на младежки парламенти и съвети, генерираха идеи как да привличат млади хора към общественополезни каузи и младежки парламенти, как да поддържат диалог с местната власт и да си сътрудничат с държавни и общински институции. По време на срещата в Русе започнаха изграждане на мрежа между младежките парламенти и съвети в страната.

    В последния ден на срещата участниците се срещнаха с Кмета на град Русе - г-н Пенчо Милков, който приветства участниците и отговори на многобройните въпроси, които му бяха зададени. Младежите се интересуваха как могат да насърчат връстниците си да са обществено ангажирани, начините да привлекат местните политици на своя страна, приоритетите, които могат да обединят българското общество и културата на лична отговорност. В края на срещата Кметът на град Русе г-н Пенчо Милков и Председателя на Националния младежки форум г-н Мирослав Цеков подписаха споразумение за сътрудничество между Община Русе и най-голямата младежка платформа в България, обединяваща 50 младежки организации от цялата страна.
     

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини