В Димитровград не могат да се намерят 7 кандидата за съдебни заседатели

На последното си заседание местния парламент удължи срока за набиране на кандидати от квотата на община Димитровград за съдебни заседатели за Окръжен съд - Хасково. Причината е, че до 30.06.2022г. не са постъпили нужния брой кандидатури за разглеждане от комисията. Бригадирскиятград трябва да осигури 7 души, които да бъдат назначени като съдебни заседатели в окръжното съдилище.

Основните изисквания към кандидатите е, да имат завършено средно образование, да са на възраст между 21 и 68 години, да са с настоящ адрес в община Димитровград. Службата като съдебен заседател не е безвъзмездна, за нея се заплаща почасово спрямо времето, в което заседателите са били в съдебна зала. Това е един добър начин за допълнителни доходи, заяви председателя на ОбС Димитровград Гергана Кръстева.

За съдебен заседател може да се кандидатства в сградата на Община Димитровград на етаж 5, стая 55 от 8:30 до 17:00 часа, където секретарите в деловодството на ОбС ще окажат съдействие на кандидатите с попълването на документите. Крайният срок за подаване на документите е 26.07.2022г.

Необходимите документи за кандидатсване са :

- подробна автобиография

- нотариално заверено копие от диплома

- медицинско удостоверение че лицето не страда от психическо заболяване

- контакти с две лица за препоръки

- мотивиращо писмо

- писмено съгласие

- декларация за липса на обстоятелства по чл.67, ал.3

- документ за извършена проверка за липса на обвързаност към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини