Кирил Петков след срещата с Корнелия Нинова: Диалогът продължава

Кирил Петков и Корнелия Нинова проведоха изненадваща среща в стаята на ПГ на "БСП за България" в парламента. Срещата била по настояване на Петков. Темата на разговора е била експулсирането на 70 руски дипломати от България, заради което вчера Корнелия Нинова  обяви, че БСП спират преговорите с ПП.

Продължихме разговора и това, което трябваше да стане ясно е, че няма еднолично решение за изгонването на дипломатите. Видя се, че периодът е започнал от март, каза след срещата Кирил Петков.

„Това даде чувство на нашите партньори от БСП, че цялата институционална машина е работила по този въпрос от дълго време. Единствената грешка, която аз може би допуснах, е комуникационното представяне на събитията“, допълни премиерът.

„Според мен няма правителство, при такава информация, което да вземе друго решение“, каза още министър-председателят в оставка. По думите му информацията, която е постъпила от службите, не може да бъде игнорирана, за да има политическата стабилност в страната.

„Дотук е имало неща, които са изглеждали непреодолими, но някак си сме успявали да ги преодолеем. Не трябва да изместваме най-важния фокус, а той е икономическото състояние и антикорупционната тема. Цялото внимание на обществеността се фокусира върху седемдесетте служители от руското посолство и изведнъж темите, които наистина са важни за България, отиват на заден план“, коментира още Кирил Петков.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    К
    к
    0 0
    15:00, 30 юни 2022
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
Последни новини