Хасковлии на опашка за помощи за отопление, кандидатстват и за подпомощ за 1 и 8 клас

    Хасковлии извиха опашка в първия ден от кандидатстването за помощи за отопление.

    Преди хората чакаха пред входа на дирекция „Социално подпомагане“ в Хасково, но около 14 часа днес потребителите изчакваха реда си в коридора на институцията, предвид високата температура днес. По това време по коридора и пред вратите имаше около 15 души.

    До този момент в сградата на „Социално подпомагане“ в Хасково бяха обслужени общо 156 души. 105 от тях са кандидатствали за отпускане на помощ за отопление. Останалите 50 заявления са за детски надбавки, каза началникът на отдел „Закрила на детето“ Зара Костадинова, която днес заместваше шефката на институцията Петя Ангелова.

    Тя заяви, че обичайно в първи ден от кандидатстването се е получило струпване на хора, но е създадена организация и служителите работят бързо с обслужването на граждани.

    Размерът на помощта все още не е уточнен, но изплащането трябва да започне след около месец. Кандидатстването продължава до 31 октомври.

    Декларациите могат да се подават и по други канали – чрез Български пощи, на служебния имейл на дирекцията, през системата за сигурно и електронно връчване, като не е задължителна употребата на електронен подпис. Заявлението може да се изтегли от интернет страницата на Агенция за социално подпомагане. Право на помощта имат различни целеви групи от хора.

    Междувременно от днес стартира и приемът на заявления за изплащане на еднократна помощ за 1 и 8 клас, което ще продължи до 15 октовмри. Изплащането на помощта е на два транша.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Де
      Детска градина без пари
      7 -1
      20:30, 1 юли 2022
      А за тези, които сутрин сънливи децата си влачат в детските градини не им е нужна опашка, там и сульо и пульо всекидневно водят децата си защото е без пари! После ще търсят пак без пари ама ще намерят един голям б.нан
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини