ГЕРБ-СДС участват в консултациите с непроменено становище

Втората от поредицата консултации при президента започна. На нея бяха поканени народни представители от ГЕРБ. Партията представляваха Десислава Атанасова, Кирил Ананиев, Томислав Дончев, Деница Сачева и Костадин Ангелов. Те заявиха, че са готови да участват в консултациите за справяне с кризите в страната, но това не променя тяхното становище, че не вижда как може да се сформира стабилно мнозинство и правителство.

“Вашата политическа сила вече заяви, че не вижда потенциал в 47-то НС за излъчване на устойчиво управленско мнозинство. В същото време хората очакват решение на техните проблеми. Голяма част от тях не се коренят от сега, а от предишни управления. Вие, с вашия голям парламентарен и управленски опит, осъзнавате какво означава точно - в такива критични моменти да се отива на избори, да оставаме без парламент. Как вие виждате, и покрай въпроса за властта, да се решат проблемите на хората?”, попита президентът Румен Радев.

“Фактът, че сме тук и осъзнавайки, че държавата се намира в серия от кризи, поемаме отговорност да намерим решения как страната да излезе от тези кризи. През изминалите няколко седмици нашата парламентарна група предлагаше такива решения и добре, че НС в голямата си част, ги подкрепи”, каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Тя даде пример с предложението за компенсациите на бизнеса, мораториума за цената на електроенергията за битовите потребители и тавана на цените на горивата. 

“Трябва да се търсят устойчиви решения за България. Готови сме да участваме в консултациите за търсене на изход от кризите. Това обаче не означава, че нашето становище се е променило”, заяви Атанасова.

https://www.vbox7.com/play:bd0374460e
Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини