Последен ден на протести на пътните строители

Изображение 1 от 5
    Последен трети ден на протест излязоха собственици и служители на фирмите от пътното строителство у нас.
    Както беше заявено, недоволството беше изразено пред Народното събрание и на няколко точки в страна.

    И в Хасковска област отново имаше протест. Този път той се разшири и освен до разклона на с. Крепост, пътните строители излязоха в отсечката между Симеоновград и Харманли и на пътя при с. Генералово. Блокади, както беше заявено по-рано през седмицата на движението в региона нямаше и днес. Трафикът беше затруднен, а целта на това действие-да се обърне внимания към темите, които поставят на дневен ред като проблемни от бранша.

    На протеста в София от ръководството на Българска Браншова Камара “Пътища” обявиха, че протестите след днешния ден се прекратява и ще се търси диалог със Служебния кабинет, чийто състав предстои да бъде обявен.

    Освен неразплатени средства за вече свършени ремонти, причина за недоволството на пътните строители стана и отменено заседание на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление към Народното Събрание на, което трябваше да се реши този въпрос, както и бавещите се промени в законодателството, които да регламентират индексирането на цените в строителството.

    Въпреки, че протестите спират, темата продължава да е на дневен ред в пленарна зала и в кулоарите на парламента.

    Бившия регионален министър и депутат в настоящото Народно събрание от ГЕРБ Николай Нанков, обяви днес, че е сезиран Конституционният съд за решението от 20 април на Народното събрание, с което на строителните фирми бяха разплатени 50 % от средствата, дължими за разплащането на текущи ремонти и и пътна поддръжка. Заложеният срок за анексите, с които се удължават договорите им е до 30 септември, но тогава вече няма да има работещ Парламент.

    Това означава, че след тази ата няма как да се работи законно, ако ситуацията остане същата, до ново решение на следващото Народно събрание.

    „Саботирайки заседанията на Регионалната комисия в Народното събрание през миналата седмица, ГЕРБ и ДПС са направили така, че след 30 септември да няма ремонти и поддръжка на регионалната пътна мрежа“, заявиха в кулоарите на парламента членовете на ресорната комисия от "Продължаваме промяната" Йордан Терзийски и Настимир Ананиев, който е и неин председател.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини