Откриха над 11 кг марихуана в тайник на кола

Изображение 1 от 3

    Над 11 кг марихуана откриха митничарите на граничния пункт „Капитан Андреево“ при проверка на лек автомобил, съобщиха от Агенция „Митници“ и от прокуратурата.

    На 28.07.2022 г. на пункта в посока към Република Турция пристига Мертцедес с български регистрационен номер, управляван от български гражданин. Шофьорът с инициали Б.И. е пътувал сам. В зоната за митнически контрол той е обявил, че няма нищо за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в специално изграден тайник зад задната седалка в багажното отделение са открити 20 полиетиленови вакуумирани плика със суха зелена листна маса. Направен е полеви наркотест, който показал реакция за марихуана. Наркотичното вещество с общо бруто тегло 11.100 кг е на стойност по цени за нуждите на съдебната система 44 400 лева.

    По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. С постановление на наблюдаващия прокурор водачът на автомобила е задържан за срок до 72 часа.

    От началото на годината до момента митническите служители на ГКПП „Капитан Андреево“ са предотвратили 13 опита за пренасяне на близо 70 кг марихуана.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини