Огънят край Брягово е в опасна близост до пътя за Харманли

    Пожарът, който се разрази днес в района на хасковското село Брягово, се разраства в опасна близост към пътя за Харманли.

    На по-голямата част от фронта горят треви и храсти, но усилващият се вятър е прехвърлил пламъците и към крайпътната широколистна гора.

    Има няколко екипи огнеборци на място за овладяване на ситуацията, помагат и пожарникари от Кърджали. 

    На завоя след с.Брягово в посока Харманли има ограничителни конуси, тъй като пожарникарите работят и на самото платно.  В района има и слънчогледови ниви. 

    Засега няма опасност за населеното място, но хората от крайните къщи на Брягово следят ситуацията и на определено време има съгледвачи, които оглеждат фронта на пожара.

    Община Хасково изпраща на опасното място водоноска.  Край пътя следи за ситуацията лично и заместник-кметът Динко Тенев.

    В потушаването на огъня участва и гасаческа група от Общинското горско лесничейство в Хасково. От местната администрация осигуряват вода и за всички, които работят за овладяване на ситуацията.

    При пристигането си на горящото място край улицата  кметът на с. Брягово Делчо Митев сподели, че пожарът е тръгнал километър по-нагоре от завоя към селото, където има обработваеми площи. Вероятно огънят е започнал от искра при почистване на нива, тъй като местни хора са видели от пътека в близост до огнището да излиза земеделска машина.

    В късния следобед стана ясно, че са засегнати вече над 100 декара площи.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини