Пожарникар №1 Николай Николов призова да се спре работата на полето за ден-два заради опасното време

Изображение 1 от 3

    За ден -два да се спре полската работа, особено в Югоизточна България, заради опасното време, което е една от предпоставките за пожари, призова директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов. Той пристигна в любимешкото село Йерусалимово, където е една от горещите точки в страната. На място е и облстастният управител ан Хасково Минко Ангелов.

    30 са действащите пожари в страната днес. 100 пожарни автомобила, 281 пожарникари, 40 полицаи, 41 доброволци от формированията и над 85 служители на държавните горски стопанства са на невралгичните точки и работят за овладяване на ситуацията.

    Освен в Хасковско, сериозни пожари има в Стара Загора и община Средец.

    Николов благодари на хасковските огнеборци и областната администрация за добрата координация между институциите за недопускане на сериозни инциденти. Благодарение на това няма пострадали хора и сериозно засегнати населени места, посочи той. В мпомощ на хасковските огнеборци са изпратени екипи от службите в Ямбол, Смолян и Кърджали.

    Високите температури, сухото време и силеният вятър през последните дни са основната предпоставка за пожарите през последните дни. Човешката намеса обаче е друг от сериозните фактори и в 90 процента човешката небрежност е причина за пожарите.

    Нов пожар е пламнал днес в Хасково. Той вилнее край село Брягово, информира директорът на областната пожарна в Хасково Николай Вълчев. Горят храсти и сухи треви от разклона за селото по пътя към населеното място.

    Три екипа работят тям.

    Заради пожарите се наблюдава и АМ „Марица“ за задимяване. На този етап няма опасност от затваряне. Но в следобедните часове, когато се очаква повишаване на температурите и усилване на вятъра е възможно да се спре движението там.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини