Недекларирана валута с левова равностойност над 950 000 лева откриха на МП Капитан Андреево

Митническите служители откриха недекларирана валута с левова равностойност 951 137 лева при проверка на автобус на ГКПП „Капитан Андреево“, излизащ от страната.

Сумите са засечени на 16-ти август в автобус с турска регистрация, пътуващ от Румъния през България за южната ни съседка.

В превозното средство, което е шофирано от румънец, са пътували още един шофьор и 13 пътници.

По метода „анализ на риска“ автобусът е отклонен за щателна митническа проверка, при която в багажното отделение са открити две чанти, собственост на един от пътниците. Той е румънец.

В чантите му митническите служители установили девет пакета, облепени с тиксо, които съдържали британски, шотландски и ирландски лири с различен номинал. Общото количество на откритата недекларирана валута е 382 880 британски лири, 23 580 шотландски лири и 3100 ирландски лири.

По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура Хасково - Териториално отделение – Свиленград. Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа.

От началото на годината до момента на МП "Капитан Андреево" е открита недекларирана валута с левова равностойност над 15 600 000 лева.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ру
    Румен
    1 0
    09:02, 18 авг 2022
    Интересно, къде отиват после тези толкова много пари? Някой запознат ли е? Не вярвам да ги изгорят или унищожат .......
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини