Добрев предизвика Василев публично да смятат цената на газа

Изображение 1 от 2

    Бившият министър на енергетиката в Кабиента Борисов Делян Добрев предизвика на публичен дебат колегата си от служебното правителство на Марин Райков и финансов министър в Кабинета Петков Асен Василев публично да сметнат цената на газа от Газпром.

    В своя пост в социалните мрежи в който Добрев е качил снимка на двамата, той казва:

    „Отдавна не гледам участията по ТВ на Кирил и Асен, защото те само лъжат. Разбрах, че вчера Асен Василев казал при Поли Златарева по БНТ: „Тогава беше свястно момче, но сега нещо може би...“

    В пост в личния си профил в социалната мрежа Делян Добрев пише още: Хвърлям ръкавицата на Асен Василев да сметнем цената на Газпром за месец юли пред медиите и цялото общество, за да докажем истината! Показах фактури и доказателства, че купуват пак от Газпром, но на по-висока с 28% цена. Цената по договора с Газпром за месец юли е 86 евро и не се смята така както си мисли Асен Василев!!! Язък, че беше Министър на финансите и вицепремиер почти цяла година. А преди години беше дори и Министър на енергетиката.

    Ако му стиска, каня го на публичен диспут да сметнем цената на флип чарт пред цялото общество. Така заедно ще докажем как се е източвала държавата в полза на Газпром и офшорки (вероятно на Промяната). „

    В поста си Добрев казва още, че все още се смята за „свястно момче“, поради поне 2 причини:

    „По мое време, като Министър, изгонихме посредниците и цената падна с 22%“ и защото не е

    измамил съдружника си датчанин и свои приятели с 15-20 млн евро. „Всъщност, не съм измамил никой дори с 1 евро“, завършва Делян Добрев.

    Вече стана ясно, че двамата ще влязат отново в пряк сблъсък на предстоящите избори през октомври, като водачи на листите на "Продължаваме промяната" и ГЕРБ в Хасковски регион.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ха
      Ха ха ха
      25 -7
      21:35, 27 авг 2022
      1. Не сте изгонили никакви посредници. Сашо Дончев от Овъргаз се скара с руснаците и развалиха договора. Комисионните преминаха към ГЕРБ.
      2. ЕС осъди Газпром за монополни практики . Газпром трябваше да намали цената принудени от ЕС .
      3. ГЕРБ построи на Газпром и Путин , за наша сметка от 3 милиарда тръба през България и заби нож в гърба на Украйна.
      4. След април месец цена на руския газ няма- той е безценен- няма го. Газпром го спря.Всякакви спекулации за купуване от посредници и колко евтин е руския газ избягват да споменат този прост факт- Газпром спря газа. Това е газово оръжие на Путин която се води в момента между цивилизацията и Русия.Оттук натататък целта е само една- да се одстави газ по възможно най евтиния начин в ситуацията.Да скъпо е , но така е по време на война. И ако ББ беше завършил връзката с Гърция на руснаците нямаше и да им мине през ума да се е- ават.
      5.Наистина се промени Делян Добрев. Прихвана простотията и пропагандния език на лъжите на патрона си.
      • Га
        Газ до дупка
        8 -11
        23:14, 27 авг 2022
        Как ще го има газа като рашистите предпочитат придобития газ да го изгарят още на сондите отколкото да го продават на вражеска европа, защото не им се плаща в рубли.
        Яж на цар Киро и Кокорчо доматите от пропагандната им щайга с много пестициди и после пускай газове и пръдни и ето ти готово отоплението за през зимата.
    • 2
      Фф
      Фф
      0 0
      09:08, 29 авг 2022
      Голям автогол ще си вкара Добрев , ако Асенчо дойде на дебат.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини