Министърът на МРРБ: Интерконекторът Гърция– България ще бъде пуснат преди 1 октомври

    Интерконекторът Гърция– България ще бъде пуснат преди 1 октомври 2022 г. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков, който заедно с началника на ДНСК арх. Деляна Панайотова инспектираха Диспечерския център между Хасково и село Стамболийски.

    Арх. Шишков каза, че обектът е свързан с ВиК и енергодружеството, с които са сключени договори. Заяви обаче, че има неща, които предстои да бъдат довършени. До края на другата седмица трябва да се довърши асфалтирането на пътя. В този срок трябва да приключат дейностите за приключване на първия етап. Следва издаване на „акт 15“ и да се тръгне към Държавна приемателна комисия.

    „В момента, в който стигнем до Държавна приемателна комисия, мисля, че много бързо ще стигнем до решение за ползване“, каза арх. Иван Шишков. Той уточни обаче, че има и неща, които трябва да се синхронизират, тъй като все пак интерконекторът е свързан с Гърция и се работи и в тази посока, като се правят проби във връзка с потичането на азерски газ. Допълни, че е оптимист, тъй като работата напредва.

    На инспекцията присъстваха областният управител на Хасково инж. Минко Ангелов и областният управител на Кърджали Даниел Делчев.

    Преди министър Шишков да дойде в Хасковско, инспекцията започна от газоизмервателна станция Стара Загора.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини