Хасково чества 137 г. от Съединението на България, изви се голямо хоро

    Хасково чества 137 г. от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. По този повод се проведе ритуал по поднасяне на венци и цветя пред Паметника на незнайния воин на площад „Свобода“ в областния град.

    Слово за празника произнесе кметът на община Хасково Станислав Дечев.

    „Днес ние българите празнуваме Денят на Съединението. Това е сбъднатата мечта на целия ни народ, обединен около каузата - единна и свободна България“, каза градоначалникът.

    Празникът уважиха председателят на Общинския съвет в Хасково Таня Захариева, заместник-кметовете Мария Вълчева и Танер Емин, заместник-областният управител на Хасково Мартин Узунов, командирът на хасковското военно формирование 52 740 майор Светослав Годинов, представители на патриотични организации, граждани и много кандидати за депутати за предстоящите избори на 2 октомври.

    „Съединението на България е едно изцяло българско дело, което възстановява историческата справедливост спрямо държавата и народа ни. Днес всеки българин празнува, както географското и духовно уединение, така и патриотичния подем на България“, подчерта водещата на тържеството Пламена Пилитова, която е водеща и в eTV.

    По-късно на площада се изви голямо хоро с участието на оркестър „Колорит“.

    В 20:00 часа днес на площадка „Спартак” ще има празничен фолклорен концерт с участието на Народен оркестър към община Хасково и фолклорните танцови ансамбли: „Хасково“, „Южняче“, „Златна Тракия“, „Южняци“, „Китна Тракия“ и народната певица Илка Александрова.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      И
      И
      21 -5
      13:12, 6 сеп 2022
      Хубаво ,но защо на 1 вата снимка отново кмета - Икона ,ха ха ха ...
    • 2
      За
      Защо ли?
      23 -3
      15:06, 6 сеп 2022
      Защото всички там на снимката за нищо не стават! Не знам какво ще правят когато герб си замине!
    • 3
      Ко
      Когато си
      24 -6
      16:27, 6 сеп 2022
      Когато си замине герб ,което е скоро , градът ще стане това което беше преди години ,чист и приветлив ,а не като сега разкопан .
    • 4
      Та
      Таня Захариева?
      10 -1
      18:07, 6 сеп 2022
      Колко лева ти са заплатите?
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини