Временно затварят пътища заради кроса от Димитровград до Хасково

Традиционният лекоатлетически крос „Ванко Дяков“ ще спре движението в участъци от пътя Димитровград - Хасково и Хасково - Минерални бани, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура.

На 7 септември, от 10 до 12 ч. ще бъде ограничено преминаването по пътя Димитровград – Хасково, в участъка от Димитровград (при 278-ми км) до пътен възел „Хасково“ (при 288-ми км). Ще се спре движението и по пътя Хасково – Минерални бани, в отсечката от пътен възел „Хасково“ до началото на град Хасково.

Кросът е част от празничната програма на Община Хасково за празника на града – 8 септември. Стартът е в 10 часа пред кино „Химик“ в Димитровград и финишира около обяд до хотел „Аида“ в Хасково.

Трафикът ще се ограничава в участъци, както следва:

  • Участък 1 – в Димитровград ще се спира движението по дясното платно на бул. „Трети март“, в отсечката от кино „Химик“ до кръговото кръстовище с път I-5 Димитровград - Хасково;

  • Участък 2 – от края на гр. Димитровград до пътен възел „Хасково“, съвпадащ с път I-5 /от 278-ми до 288-ми км/ и по път III-806 Хасково - Минерални бани в участъка от пътен възел „Хасково“ до началото на гр. Хасково. Състезателите ще използват само аварийната лента на десните платна на двете отсечки. Колоната от участници ще се придружава от два автомобила, обозначени с пътна сигнализация. Те ще пренасочват в лявата лента за движение идващите от Димитровград автомобили. На кръстовищата преминаването на състезателите ще се осигурява от регулировчици;

  • Участък 3 – в гр. Хасково, от началото на гр. Хасково при км 0 на път III-806 Хасково – Минерални бани до кръстовището с бул. „Съединение“ и след това по бул. „Г. С. Раковски“ до хотел „Аида“, където е финалът на състезанието.

За безопасното провеждане на лекоатлетическия крос е необходимо шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като следват стриктно поставената пътна сигнализация, указанията на придружаващите колоната автомобили и регулировчиците.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини