iPhone 14 Pro и Pro Max - "най-иновативната професионална линия досега"

Линията iPhone 14 бе в центъра на вниманието на клиентите и инвеститорите и се очакваше да бъде еволюционно предложение, след като в края на 2020 г. iPhone 12 за първи път донесе възможността за 5G свързаност, предлагайки по-високи скорости на изтегляне, привлекателни за стрийминг на видео и видеоигри.

Apple обяви официално iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max. И двата телефона имат нов малък прорез, който замества досегашния и може да се регулира динамично, което представлява първия голям редизайн на дисплея, откакто Apple представи iPhone X през 2017 г. Двете устройства имат и по-бърз чип A16 Bionic и always-on display. 

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук нарича iPhone 14 Pro и Pro Max „най-иновативната професионална линия досега".

Първата забележителна промяна в дизайна на моделите iPhone 14 Pro е дисплеят. Макар че Apple ще предлага обичайните 6,1- и 6,7-инчови варианти, прорезът е заменен с изрез във формата на хапче, в който ще се намират компонентите за Face ID и втори кръгъл изрез за предната камера.

Apple е преместила сензора за близост зад дисплея, а известията вече ще изскачат от прореза в анимация. Apple нарича тази система "Динамичен остров" (Dynamic Island). Уведомленията и сигналите ще се адаптират и движат около прореза, а Apple наистина се стреми към това да анимира и използва системата за нови известия, докато останалата част от дисплея остава изключена. 

В моделите iPhone 14 Pro е вграден чипът A16 Bionic на Apple. С новия си чип Apple се е фокусирала върху енергийната ефективност, дисплея и камерата. Шестядреният процесор включва две високопроизводителни ядра, които използват 20% по-малко енергия, и четири ефективни ядра. 

Този нов чип A16 спомага за плавните анимации във функцията Dynamic Island и ще захранва новата система на камерата на Apple. За първи път в историята iPhone преминава от 12-мегапикселов сензор към 48-мегапикселов. Новата основна камера има до двукратно подобрениепри снимане при слаба светлина, като за всичко това се използва четириядрен сензор с бленда f/1,78 и фокусно разстояние 24 мм.  

За повечето снимки сензорът ще прави 12-мегапикселови снимки, за да улови максимално количество светлина. Това позволява на Apple да изрязва сензора по различни начини, за да осигури истинско 2-кратно увеличение при фокусно разстояние 48 мм. Това би трябвало да доведе до някои впечатляващи снимки, а новият сензор дори оптимизира детайлите във формата ProRAW на Apple.

Както iPhone 14 Pro, така и 14 Pro Max ще включват always-on display, който работи с новия уиджет за заключения екран в iOS 16. Той ще поддържа информация като напомняния, събития от календара и времето, без да се налага iPhone да се събужда, за да я покаже.  

Източник: investor

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини