Ъпдейтите към iOS 16 блокираха достъпа до приложения в App Store

Apple започнаха да разпространяват актуализациите към новата операционна системи. Милиони потребители очакват с интерес възможността да изпробват подобренията в iOS 16. Някои от тях, обаче се оплакаха от неочакван проблем след като инсталират ъпдейта. 

Собственици на iPhone се оплакаха, че изпитват затруднения при изтеглянето на приложения от App Store. Съобщения в Twitter и онлайн форумите уточняват, че проблема е свързан с невъзможността да приемат Общите условия на портала за дигитално съдържание. Когато опитат да изберат “Accept” бутона се генерира бутон за грешка. 

След това потребителите са подканени да опитат по-късно. По този начин остават без достъп до приложенията в App Store. Дори и да не сте инсталирали iOS 16 е възможно да се сблъскате с подобни затруднения. Някои потребители съобщават, че не могат да инсталират софтуер на устройства с iOS 15.7, но също на някои версии на iPad и Mac компютрите.

Компанията не е коментирала официално причината за неочаквания бъг. Много е вероятно големия трафик предизвикан от iOS 16 ъпдейтите да допринася за ситуацията. Аpple работят активно, за да възстановят нормалната работа на App Store. Полезен съвет е да рестартирате своето устройство преди да ъпдейтнете приложението, което представлява временно решение.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини