Инцидент в казанлъшкия оръжеен завод "Арсенал"

Сигнал за инцидент в казанлъшкия оръжеен завод "Арсенал" е постъпил днес в 11:07 часа. Това съобщи за БТА Михаил Михов, от пресцентъра на Районна служба пожарна и аварийна безопасност Стара Загора. Той допълни, че веднага са изпратени два противопожарни автомобила, както и служители от ведомствената пожарна към предприятието.

За БТА Желязкова от Инспекцията по труда в областния град каза, че са информирани за авария в 112-и цех на завода в град Казанлък и в момента се сформира екип, който ще тръгне към мястото.

От думите ѝ стана известно, че по първоначална информация има една жена, която се транспортира към УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора.

БНТ и NOVA съобщават за един загинал и най-малко двама пострадали. БНТ съобщава за взрив, докато NOVA не уточнява какъв е инцидентът. 

Други две жени се издирват. Инцидентът е станал малко след 11 часа в завод 4 на оръжейницата, където се съхраняват пиротехнически изделия. Чул се е силен тътен, при което един работник е загинал на място. Тримата ранени са откарани в Спешния център в Казанлък.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини