Почина мъжът, пострадал при контролираните взривове в "Арсенал"

Почина мъжът, пострадал при контролираните взривове на площадка на завод “Арсенал” в Мъглиж в сряда.

Той бе транспортиран снощи от болница в Стара Загора в Клиника по пластично-възстановителна и естетична хирургия към УМБАЛ “Свети Георги” в Пловдив. Мъжът бе в тежко състояние и лекарите направиха всичко възможно да го спасят. За съжаление, пациентът е починал късно снощи.

Мъжът е бил сапьор, научи NOVA. 

Във връзка с вчерашния инцидент в завода на "Арсенал" в Мъглиж, при който почина мъж, образуваното първоначално бързо досъдебно производство по чл. 134 от Наказателния кодекс (НК) ще бъде преобразувано в такова по чл. 123 от НК, който предвижда лишаване от свобода от една до шест години. Това каза на брифинг Гриша Мавров, заместник-ръководителят на Окръжна прокуратура - Стара Загора.

Мъжът пострада вчера следобед при инцидент в мъглижкия завод „Арсенал“ АД. Инцидентът е станал при извършването на планирано унищожаване на бракувана продукция в Завод 4 в Мъглиж, при което е настъпило запалване. В резултат мъжът е получил тежки изгаряния, но въпреки усилията на медиците в пловдивска болница е починал.

„Вчера Районна прокуратура и разследващ полицай са извършили оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство за средна телесна повреда“, коментира по-рано окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини