Ниско прелитащи самолети в района на Димитровград

Днес в района на Димитровград и Хасково прелитат самолети на ниска височина, като това притесни димитровградчани, които са в недоумение какво се случва, след вчерашните "странни" следи в небето.

Чуват се коментари от рода на "дали не ни нападат руснаците", "дали от България не тръгват бойни отряди, за да воюват с Русия", “продължават пръскането с отрови и вируси от въздуха". Обяснението отново е друго, в момента се провежда международната летателна тренировка European Spartan Exercise 2022 (ESE 2022), на която България е домакин за пети път. Това са военни учения! Към материала сме добавили видео, заснето от димитровградското село Воден, на което се вижда самолет, идващ от посока Хасково и продължаващ към Димитровград. Самолетът е военен, а прелитането му на ниска височина явно е част от учението.

Това учение дава отговор и на един от вчерашните въпроси- защо толкова много самолети оставиха следи във въздуха над Димитровград. Явно заради въздушните учения, коридорите на гражданските полети се променят и вчера голяма част от пътническия въздушен трафик е минавал над нашия район. Днес почти не се засичат граждански полети над града, а военните самолети явно са с изключени транспондери и не биват регистрирани в следящите полетите програми.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини