Окончателният състав на депутатите от Хасково вече е ясен

    ЦИК обяви окончателния състав на депутатите, които влизат в 48 Народно събрание, тази вечер. Така вече е ясно и кои ще са представителите в новия парламент от Хасково.

    Съставът оставане непроменен от прогнозирания, с категоричното вече изявление на съоснователя на „Продължаваме промяната“ Асен Василев, че влиза като депутат от региона, в който се намира родния му град Хасково. Бившият финансов министър в Кабинета на Кирил Петков водеше и листата на ПП в 23 МИР-София. Той е рекордьор по личен вот с общо 14 735 преференции сумарно от Хасково и София. В 29 МИР Хасково Василев е посочен с преференция от 2 102-ма от избирателите, които обаче поставиха „Продължаваме промяната“ като втора по изборен резултат. Въпреки това формацията взима още един мандат в 8-мандатния Хасковски регион. Веселин Недев също влиза в парламента. За него също е даден висок преференциален вот-1085 души са гласували за бизнесмена с лично предпочитание. Изборът на Асен Василев да остане като депутат от Хасково на практика изхвърля от парламента министъра на културата при Кирил Петков- Атанас Атанасов, който сега беше трети в кандидат-депутатската листа.

    Победителите в тези избори от Хасково-“ГЕРБ-СДС“ ще бъдат представени в новото НС от Делян Добрев, за който с преференция са гласували 2155 души и Георги Тенев Станков, който е посочен за личен избор от 4 617 от гласоподавателите.

    Останалите четири партии, които влизат в парламента от Хасково, си разпределят по един мандат. В парламента се завръщат опитните Смиляна Нитова от „БСП за България“ и лидерът на младежкото ДПС Сезгин Мехмед. Георги Георгиев, който в миналия парламент беше представител на "Възраждане" от Кърджали, сега е депутат от Хасково. Сред новите лица в Народното събрание ще е Тихомир Георгиев от „Български възход“, партията на бившия служебен министър Стефан Янев, която за първи път е парламентарно представена.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини