Служебният кабинет промени управлението във Фонда на фондовете

Служебното правителство отмени решение на предходния служебен кабинет. Този път това води до промени, които засягат ръководството на т. нар. Фонд на фондовете (Фонд мениджър финансови инструменти), който управлява всички пари от еврофондовете.

Решението е взето на 5 октомври и с него се определя, че фондът преминава на двустепенна система на управление с надзорен съвет от трима души и управителен съвет с още трима души. И двата типа ръководители ще бъдат с мандат от три години, съобщава "Капитал".

През август 2021 г. служебният кабинет на Стефан Янев с министър на финансите Асен Василев реши фондът да има едностепенна форма на управление само със съвет на директорите.

Изданието посочва, че настоящото решение има за цел да подмени самото ръководство след конкурси, до провеждането на които ще има временни назначения.

Фондът е ресорно към Министерството на икономиката начело с Александър Пулев и до момента е разпределил общо 1.2 млрд. лв. ресурс, който вече изчерпан и се очакват новите европрограми.

Източник: capital

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини