Борисов за Кримския мост: Ясно е, че взривното вещество не е натоварено тук

Бойко Борисов коментира българската следа във взрива на Кримския мост. Според Кремъл камионът бомба е тръгнал от Бургас, където се е качил на ферибот.

„Този камион се е движил през пет държави, маса време. Ясно е, че взривното вещество не е натоварено тук, защото не може да мине границите, ще се самовзриви някъде”, е мнението на лидера на ГЕРБ.

Според него по време на война всеки гледа да изхвърли напрежението навън. „България е в изолация, отвън изглежда грозно и нестабилна. Що се касае за българска следа - имам лош привкус от тази дума заради атентата към папата”, добави Борисов.

Малко да се кротнем всички

С голямо уважение ние се отнасяме към „Възраждане“, но проблемът там е идеологически – те са за излизане от НАТО и от ЕС, да не се влиза в еврозоната и да не се преговаря за помощ за Украйна. Затова с „Възраждане“ трудно можем да направим правителство, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Стара Загора.

Той призова всички политически сили да се смирят, така както от ГЕРБ са се смирили след резултатите от изборите. Според Борисов хората са „обезверени, уплашени от войната, която става все по-жестока и все по-страшна“.

Лидерът на ГЕРБ изброи първите точки от програмата на партията – евроатлантическа ориентация, подкрепа за Украйна, влизане в еврозоната. Именно по тези точки той очаква да намерят общ език с „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“. Затова е излъчил за водещи на контактните групи Росен Плевнелиев и Соломон Паси – хора, по думите му, с безупречна евроатлантическа ориентация и неутрални фигури. От ДПС той очаква също подкрепа по ключови приоритети. 

Малко да се кротнем всички и да кажем какво можем да направим, призова Борисов останалите политически сили.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини