Вазовци проведоха първия си урок в „Зелена класна стая“

    Днес, 11 октомври, бе проведен „зелен урок“ в димитровградската математическа гимназия. Изявата бе посветена на официалното откриване на „Зелената класна стая“ на ПМГ „Иван Вазов“.

    Директорът на гимназията, г-жа Валентина Делчева, заяви: „Много сме горди, че успяхме да спечелим и реализираме проекта „Чиста околна среда“, като създадохме класна стая на открито за учениците от ПМГ. Чрез нея искаме да подобрим ефективността на учебния процес, като го направим по-отворен и по-интерактивен. Надяваме се учениците тук да провеждат дискусии и да експериментират с идеи, а учителите да провеждат открити уроци и публични изяви.

    Г-ца Зорница Кръстева, преподавател по технологии и предприемачество, въведе седмокласниците си в темата екология, като ги запозна още и с професията на еколога.

    Учениците активно даваха своите предложения за начините за опазване на околната среда, като стигнаха и до извода, че любовта към природата и уважението към нея не идват веднага. Те се градят с разширяването на познанията и разбиранията за света, който ни заобикаля.

    Седмокласниците и всеки един от многото гости на събитието посадиха различни видове растения, храсти и семена на дървета.

    За всеки бе удоволствие да вземе лично участие в тази зелена инициатива, поставила началото на тази истински зелена класна стая.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини