Авария или? Какво се случи в Неохим?

Изображение 1 от 5

    обновена:

    Днес около 16:00 часа социалните мрежи бяха заляти от снимки на разнасящи се жълто-оранжеви пушеци от Неохим в Димитровград. Служител на торовия завод възкликна “азотна гръмна”. Видимо от комините след “ситуацията” предприятието спря работа.

    Притеснени от пушеците, идващи от предприятието, жители на Димитровград започнаха да качват снимки от различни краища на града как торовия завод пуши. Това се случва малко след като предприятието започна да възобновява работа след капиталния си ремонт. 
    РИОС - Хасково предприемат действия по изясняване на ситуацията и анализ на качеството на въздуха. Очакваме по-подробна информация от инспекцията по-късно днес.

    От РИОСВ- Хасково потвърдиха за аварията, която се е получила в момент на пусков режим на производството на “Неохим” след двумесечен капитален ремонт.

    обновена:

    От инспекцията съобщиха, че съгласно инструкцията от комплексното разрешително от торовия завод са ги уведомени своевременно за непланирано спиране на инсталацията за азотна киселина. Поради внезапното спиране на инсталацията за около 5 минути в атмосферата са били изпуснати непланирани емисии на азотни оксиди.

    АИС Димитровград не е отчела завишения или превишения на азотните оксиди, но и въздушните маси по времето на изпускането на газовете се придвижваха от север на юг в посока селата Черногорово и Воден.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини