Двата големи паркинга в Хасково стават платени от полунощ

    От полунощ започва таксуването на двата големи паркинга в Хасково – до хотел „Аида“ и до комплекс „21 век“. Това съобщи днес кметът на община Хасково Станислав Дечев.

    Припомняме, че години наред двата обекта се стопанисваха от частна фирма, но беше взето решение да се върнат на общината. Така беше създадено общинско дружество, което да ги стопанисва. В началото на този месец частна фирма монтира бариери и апарати за самотаксуване и имаше тестов период, в който паркирането беше безплатно.

    От полунощ гражданите ще трябва да плащат по 1 лев на час, като е предвиден гратисен период от 10 минути. Заложен е 24-часов режим. Ако обаче един водач иска автомобилът му да престои едно денонощие, ще трябва да плати само 12 лева. Има месечен абонамент само за паркинга до „21 век“, като таксата е 120 лева.

    Паркингите са неохраняеми, но има разлепени табели с всички условия. При влизане всеки водач трябва да си вземе билет, при което се отваря бариерата, като в този момент се заснема регистрационния номер на автомобила. След престоя си, предстои плащане в металната каса, което може да е в брой – с банкноти и монети, с банкова карта, може да се плати и по банков път, като се сканира QR кода на билета.

    Няма предвидени места за паркиране на автомобили с инвалидни стикери. Има обособени места, оцветени в син цвят, но те са само за улеснение за гражданите с увреждания, като се заплаща паркирането.

    ТАРИФА ЗА ПАРКИРАНЕ

    Паркомясто на час – 1 лв.

    Паркомясто за 24 часа – 12 лв.

    При напускане на паркинга в рамките на тези 24 часа, следващото влизане ще бъде таксувано за нови 24 часа!

    10 мин. Безплатен първоначален престой

    10 мин. Гратисен период след заплащане на престоя

    *На паркинг „21 ВЕК“ са предвидени и месечни абонаменти на цена от 120 лв. без запазено място.

    Плащане чрез автомат за паркиране или онлайн чрез сканиране на QR код от билета за вход и последване на линка от кода чрез смартфон.

    Паркингите са неохраняеми и ДЗЗД „ОБЩИНСКИ ПАРКИНГИ – ХАСКОВО“ не носи отговорност за автомобилите!

    Влизайки на територията на паркингите, шофьорът се съгласява регистрационният номер на автомобила му да бъде заснет и разпознат от автоматизираната система за управление на паркинга! При загубен или повреден билет, шофьорът трябва да потърси регистрационния номер на автомобила си на разплащателния терминал.

    ПРИ НУЖДА ОТ СЪДЕЙСТВИЕ, МОЛЯ ПОЗВЪНЕТЕ НА ТЕЛ: 070013009

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      И
      И
      21 -13
      13:20, 20 окт 2022
      Ха ха ха ,мизерен кмет и всичко друго от него ,през ден ще има изкривяване...на бариери те боклуци.
    • 2
      11
      111Ф
      18 -2
      15:22, 20 окт 2022
      Колко ли години сме на зад като държава от другите Европейски държави не е ясно ама са много годините,по другите държави в Европа не само по градовете ами и по селата и на крайпътни паркинги има такива машини за плаща на такса паркинг още от преди петнадесет и повече години а в Северна Америка демек САЩ още отпреди петдесет години ги има само,че тогава са били механични а не електрони както са сегашните,а на Българина и телевизия му викнали за да му обяснят как се борави с тези касови апарати в днешно време.Пълна трагедия сме.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини