Наградиха победителите в международния конкурс „С очите си видях бедата“

    Заместник-министър Моника Димитрова-Бийчър посети Димитровград и се срещна с деца, участващи в международния конкурс „С очите си видят бедата“, информират от пресцентъра на МВР.

    Четири деца на възраст между 10г. и 14г. от района получиха наградите си от заместник-министъра днес на церемония в противопожарната служба в Димитровград. Децата са част от победителите в конкурса, който за пръв път бе посветен на Международния ден за намаляване риска от бедствия.

    „Вие виждате през очите си важните неща в живота и ние трябва да се поучим от Вас. Продължавайте да дерзайте и чрез способите на изкуството да възпитавате съпричастност към проблемите на хората“, насърчи децата заместник-министър Моника Димитрова-Бийчър.

    Главен комисар Николай Николов, директор на Главна Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ благодари на децата за уменията чрез способите на изкуството да пресъздадат готовността за оказване на помощ и взаимопомощ и любопитство към професията на огнеборците.

    На финала на срещата децата имаха възможност да се качат в специализиран автомобил под наблюдението на пожарникарите и да разгледат базата и снаряжението на спасителите.
     

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини