Конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“ обяви община Димитровград

Конкурс за рисунка на тема "С очите си видях бедата" обяви Община Димитровград. В него могат да участват деца и ученици от 6 до 18 години, разпределени в 3 възрастови групи. Целта е да бъде наблегнато на превенцията по темата за бедствията, авариите и катастрофите и др.

Рисунките, които трябва да са с размер 35/50 см без паспарту се приемат до 16.00 часа на 14 април 2021г. в сградата на Общинско предприятие „Детски и младежки център”. Те трябва да съдържат име, възраст, точен адрес и училище на автора.

Конкурсът цели да се пресъздадат със средствата  на изобразителното изкуство и се затвърдят придобитите познания на децата и учениците за действия при бедствия, аварии и извънредни ситуации, да се мотивират учениците към изучаване и прилагане на способи за оцеляване, да се формира естетическо отношение у децата при възприемане на живота и обкръжаващата среда, да се създаде интерес към професията на пожарникаря и спасителя, да се възпита съпричастие към проблемите на човека, готовност за оказване на помощ, желание за участие в доброволческа дейност и опазване на околната среда, да се насърчи развитието и реализацията на проявени творчески заложби при децата и учениците.

Резултатите ще бъдат обявени до 22 април, като победителите ще получат грамоти и предметни награди, а отличените рисунки ще бъдат представени за участие в Oбластния конкурс.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини