Русия изстреляла 50 крилати ракети тази сутрин, прекъсвания на тока в района на Киев

Украинските въоръжени сили свалиха 44 от 50 руски ракети.

Това се казва в съобщение на въоръжените сили на въоръжените сили на Украйна в телеграма.

Отбелязва се, че на 31 октомври, започвайки от 07:00 часа, руските нашественици са извършили няколко вълни ракетни удари по критична инфраструктура в Украйна. По-специално, повече от 50 крилати ракети Х-101/Х-555 от северната част на Каспийско море и от района на Волгодонск (Ростовска област) са изстреляни от стратегически самолети Ту-95/Ту-160.

Сутринта в понеделник, 31 октомври, руските нашественици нанесоха ракетен удар по градове в Украйна. Обстрелвани са обекти на критичната инфраструктура в редица региони, по-специално Киев, Харков, Запорожие и др.

Прекъсвания на електрозахранването

Ръководителят на Киевската областна военна администрация Олексий Кулеба предупреди жителите за продължително прекъсване на електрозахранването поради атаките:

"Жители на Киевска област! Заради масиран обстрел в региона има щети на енергийната инфраструктура. Част от Киевска област остана без електричество. Енергетиците вече работят по отстраняване на последствията. Въвеждат се и аварийни прекъсвания на електрозахранването в региона! Подгответе се за дългосрочно прекъсване на електрозахранването", каза той.

Той призова всички, които няма да бъдат засегнати от спирането на тока, да използват икономично електроенергията.

По предварителна информация има една жертва в резултат на ударите в района. Информацията се уточнява. Има и разрушения на частни сгради.

Съобщава се също, че сутрешните удари в района на Киев са засегнали водоснабдяването и енергоснабдяването на столицата и има прекъсвания в някои райони на града.

Сложна ситуация в Харков

Ракетен удар по Харков падна върху критично инфраструктурно съоръжение, в резултат на което метрото и наземният електрически транспорт са без ток. Към момента там са успели да пуснат една линия на метротоя, а тролейбусите и трамваите са заменени с автобуси. Това съобщи в своя Telegram канал кметът на града Игор Терехов.

"След сутрешните прилитания ситуацията в Харков е доста сложна", коментира той.

По думите на кмета Харков също има проблеми с водоснабдяването. Енергийните и комуналните дружества правят всичко възможно водоснабдяването на домовете на гражданите да бъде възобновено възможно най-скоро.

Руски обстрел по енергийни съоръжения в Днепро и Павлоград

Руските нашественици удариха съоръженията на енергийната инфраструктура в Днепро и Павлоград. Това съобщи в Telegram началникът на Днепропетровската областна военна администрация Валентин Резниченко.

В резултат на обстрела има сериозни щети. Всички служби работят по местата на обстрела.

Резниченко каза още, че украинските войни от военновъздушното командване "Восток" са унищожили 9 крилати ракети по време на мащабната вражеска атака.

Донецка област под обстрел

В резултат на вражески обстрел в Донецка област са загинали двама души, един е ранен. Това съобщи в Telegram началникът на Донецката областна военна администрация Павел Кириленко.

"Руснаците продължават обстрела по цялата фронтова линия - от Кураховска до Лиманска община. Във Волновахско направление - интензивен обстрел на Угледар и Павловка, няма жертви. В Донецко направление един човек е загинал в Кураховска община, две къщи са разрушени в Первомайск, община Очеретински. През нощта имаше отделни обстрели в района на община Маринская и Авдиевка, сутринта Авдиевка беше подложена на два мощни обстрела - установяваме последствията. В посока Горловка руснаците стреляха по покрайнините на общините Торецкая, Соледарская и Светлодарска. В Соледар един човек е убит, един е ранен - ​​обстоятелствата се уточняват", каза той.

Кириленко също така отбеляза, че обстрелът на селищата Торски и Заречний в района на Лисичанск. Броят на жертвите и разрушенията се установява.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини