Нахрани куче срещу пластмасова бутилка или кен

Вторият вендинг автомат за храна за кучета е поставен в началото на парк "Н.Й.Вапцаров" в Димитровград, съобщават от местната администрация.

Чрез т.нар. "кучемат", срещу празна пластмасова бутилка или алуминиево кенче, може да се получи храна за куче. Първият вендинг автомат в Хасковска област бе поставен именно в Димитровград. Кучематът се намира в другия голям парк в града - Марица. С тази стъпка община Димитровград поощрява своите граждани към създаването на една по-екологична среда и хуманно отношение към четириногите. За зареждането с храна и събирането на пластмасовите и алуминиеви опаковки ще се грижи сдружение "Киноложко дружество Тракия" и единствен в България Киноложки център "Марица".

Как работи машината?
При поставяне на празната бутилка или кенче в специален отвор, се задейства механизъм, който пуска безплатно в друго отделение порция храна на гранули. Автоматът разполага и с купа вода, която се зарежда от хората, недоизпили своята вода в бутилката.

Димитровград е един от първите градове в страната, в които има поставени подобни "кучемати". До сега има такива само в Бургас, София, Стара Загора и още няколко града.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини