Димитровградско и карловско училище в общ открит урок

    По случай 1 ноември - Денят на народните будители, учениците от 2 „д“ клас, с класен ръководител г-жа Боряна Петрова и учител ЦОУД г-ца Емилия Драгиева проведоха открит урок по Родинознание съвместно с 2 „б“ клас на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Карлово, с класен ръководител г-жа Петя Кръстева, пред родители, няколко учители и заместник - директор учебна дейност.

    Събитието се проведе в училището в гр. Карлово и бе посветено на нашите просветни дейци и революционери. Децата и от двата класа изпълниха произведения с тематиката на деня, след което показаха знанията си за будителите в задачи с мисловни карти, подреждане на пъзели с портрети на книжовници и революционери и техни крилати мисли, и забавна кръстословица. Всички се представиха отлично.

    След урока второкласниците посетиха най-значимите места в района – къща музей Васил Левски в гр. Карлово и родния дом на Иван Вазов в гр. Сопот.

    За завършек двата класа изпълниха едно от най-запомнящите се стихотворения - „Аз съм българче“ на Иван Вазов пред неговия паметник. С това учениците напълниха сърцата на всички, които наблюдаваха изпълнението.

    Откритият урок „Поклон, будители народни“ бе своеобразен край на всички събития, организирани по повод 1 ноември – Денят на народните будители в ОУ „Алеко Константинов“.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини