Гергана Кръстева на открит урок по гражданско право с единадесетокласници

Изображение 1 от 4

    Открит урок по гражданско право на тема "Държава, държавни институции, право" проведе вчера с ученици от XI "б" кл. на ПЕГ "Д-р Иван Богоров" председателят на Общински съвет, Гергана Кръстева. 

    Лекцията на председателя бе за местното самоуправление и работата на Общинския съвет. Кръстева запозна единадесетокласниците с компетенциите, функциите, структурата, правомощията и актовете на местния законодателен орган и ролята му в местната власт. Изключителен интерес за младите хора бе темата за участието на гражданите в процеса на вземане на решения. Гергана Кръстева сподели, че е очарована от активността и отношението на учениците към заобикалящата ги среда и отговорността, с която те подхождат към обществените процеси.

    Поканата към председателя на Общинския съвет в Димитровград бе отправена от учителя по история Тодор Тодоров.

    Целта на панела е младите хора да познават държавното устройство на Република България и демократичните принципи за разделение на властите. Да се даде възможност на учениците да прилагат наученото за себе си, за обществото и за света, да развиват уменията си за участие и самоопределяне в обществените взаимоотношения, за създаване на бъдеще, основаващо се на зачитане на човешките права и уважение към институциите на демократичното общество.

    Да се предоставят възможности на младите хора да демонстрират подготовката си по гражданско образование чрез жизнения си опит.

    Да стимулира разбирането на подрастващите за собствената им значимост и отговорност към обществените дела в страната, Европа и света.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини