Поскъпнаха гумите за колите, 20-25% увеличение на цените за смяна

    Глоби се предвиждат от днес, ако автомобилът не е оборудван за зимни условия. Автомобилът трябва да е или със зимни гуми, или с гуми с дълбочина на протектора минимум 4 мм. По-предвидливите водачи предприеха смяната на гуми още в началото на месеца. Други обаче изчакват последния момент.

    В тази връзка днес някои от автосервизите в Хасково бяха затрупани със заявки за смяна на летни със зимни гуми. В автосервиз „Пежо“ в областния град динамичната работа бе започнала още от отварянето на обекта край „Димитровградско шосе“ в Хасково. "Добре е при смяната на гумите да се направи баланс, за да не се получават вибрации", каза управителят на сервиза Мирослав Димитров.

    От обекта заявиха, че от началото на месеца са се увеличили цените на услугите с около 20-25%. Доскоро монтаж, демонтаж и баланс на една гума – масов размер от 15 и 16 цола струваше 8 лева, а от ноември вече е 10 лева, или общо 40 лева за четирите гуми. Оказва се обаче, че цените на услугите в някои сервизи в областния град варира между 60 и 80 лева за четирите гуми.

    Скокът в цените се дължи на повишените цени на пазара, поскъпване на ток, осигуровки, консумативи.

    Поскъпване има и на цената на гумите с около 10-15%. Този сезон масовите гуми от 15 цола среден клас струват от порядъка между 100 и 160 лева.

    Част от подготовката на автомобила за зимни условия е регулирането на фаровете, което се прави с машина. Това е необходимо, защото използването на светлините през денонощието е за по-дълъг период през зимата, отколкото през лятото. Добре е да се проверят още зимната течност за чистачките, антифриза.

    От днес са предвидени и глоби при шофиране на автомобил, който не е оборудван с гуми за зимни условия.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини