Ученически коледни конкурси обяви общината

Два коледни конкурса за ученици обяви община Димитровград по училищата. 

Първият общински ученически конкурс за есе и съчинение е на тема „Коледа за мен е…” 2022г. Конкурсът има за цел да популяризира и насърчи развитието на талантливите деца, творческата им изява и лична позиция, както и да повиши грамотността и правописната култура на учениците, да провокира уменията им за графически правилно и красиво писане.

Право на   участие  имат  ученици от IV  до XII клас. Всеки участник има право да участва само с една творба, която трябва да представя лична идея на своя автор. Творбите ще се приемат до 17.00ч. на 12.12.2022г.  в ОП „Детски и младежки център”. Награждаването е планирано за 20.12.2022г. 

Вторият конкурс "Магията на Коледа" е за украса на коледен кът в училище, детска градина, центрове предоставящи социална услуга за деца и младежи.  Конкурсът има за цел да поощри естетическото изпълнение на кът с тематична коледна украса в  училищата, детските градини и  центровете, предоставящи социални услуги за деца и младежи, което да създава коледно настроение и  да радва ползващите сградата и посетителите през целия период на празниците.  Материалите, които ще бъдат използвани могат да са изработени от децата, учениците, потребителите, учителите, персонала, родителите или закупени. Ще се оценява оригиналносттта на идеята на тематичния коледен кът. Комисия ще извърши оглед в периода от 12 - 15.XII.2022г. и ще класира най-добре украсени учебни заведения и центрове за предоставяне на социални услуги за деца и младежи.  Наградите са: за І място 300 лева; за ІІ място 250 лева; за ІІІ място 150 лева, както и поощрителни награди на обща стойност 350 лева. Резултатите ще бъдат обявени до 20 декември 2022 година.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини