STEM център изградиха в училището в гр. Меричлери

    Кметът на община Димитровград Иво Димов откри днес нов и модерен STEM център в ОУ "Димитър Недялков Матевски" в гр.Меричлери.  Това се случи по време на честванията на патронния празник на училището. Димов поздрави ръководството и екипа на училището за реализирания проект.

    "STEM центровете са една чудесна форма за развитие на уменията и мисленето на учениците. За да растат децата криеaтивни и конкурентни, трябва да им създаваме възможности да израстване, а STEM центровете са прекрасна среда за това. Бъдете здрави и успешни!", каза Иво Димов при откриването.
    Иновативния кабинет е изграден по проект по Национална програма "Изграждане на училищна STEM център, насочена към създаване на училищни центрове с фокус върху развитието на компетентности в областта на природните науки, инженерното мислене и математиката или накратко STEM. STEM центърът в ОУ "Димитър Недялков Матевски" включва три зони на  обучение: видео и звукозаписно студио; зона за отдих и споделяне на идеи; зона за обучение по роботика. Учене чрез правене учениците могат да осъществяват и на терасата към основната зала, която е част от STEM центъра. По проекта е извършена архитектурна намеса, която включва функционално преустройство на помещението и разделянето му на три зони, осигуряващи различни режими на учене. За нуждите на образователния процес е закупено и техническо оборудване. Обща стойност на проекта  - 54 000лв., от които 48 600лв. са финансиране от националната програма и 5400лв. е собствения принос.
    Гости на събитието бяха кметът на град Меричлери Йордан Милев, Иван Панайотов - началник отдел "Организационно-методическа дейност и контрол" към Регионално управление на образованието - Хасково, Али Байрямали - старши експерт по информационно осигуряване към РУО-Хасково, Димитър Кокотанеков - директор на НАОП "Джордано Бруно", директори на училища, читалищни деятели и родители.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини