Извадиха 3.5 млн. шведски крони от тайници на лек автомобил

Огромна сума шведски крони откриха в тайници на кола, излизаща от страната през Граничния пункт „Капитан Андреево“ служители от отдел „Митнически мобилни групи“.

Стойността на декларираната валута е за над 635 000 лева.

Тя е намерена при оглед на „Пежо“ с шведска регистрация на 19-и ноември. Шофьорът, който също е шведски гражданин, пътува сам от Кралство Швеция през България за Турция. Той обяснил пред митническите служители, че не пренася стоки, валута или парични средства за деклариране.

По метода „анализ на риска“ обаче колата му е селектирана за щателна митническа проверка. При огледите й във фабрични кухини в багажното отделение са открити пачките шведски крони. Общото количество на откритата недекларирана валута е 3 566 890 крони.

По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура Хасково-Териториално отделение –Свиленград.

Водачът е привлечен като обвиняем за това, че не е изпълнил задължението си да декларира писмено пред митническите органи пренасяната валута през границата, която е външна за Европейския съюз и стойността на паричните средства е в особено големи размери.

 

https://www.youtube.com/shorts/AHCVtj2pqLk
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини