По-голям интерес към кубиците дърва в селата, жители все още чакат доставка

    Жители на села от община Хасково все още чакат дърва за огрев, въпреки че отдавна е започнал отоплителният сезон. Сред тях са хора от село Стамболийски, сигнализира читателка на Haskovo.net. Това потвърди кметът Славчо Райков. Той каза, че над половината местни жители са си получили дървата и в следващите дни трябва да има доставка.

    Шефът на Общинското предприятие „Общинско лесничейство“ Георги Масларов заяви, че утре ще бъдат доставени 110 кубика дърваза огрев в Стамболийски. По думите му, не всички жители от селата в общината все още не са получи кубиците поради няколко причини. Сред тях са недостатъчната дървесина в горите, както и по-големият интерес към дървата заради ниската им цена - 81 лева за кубик с доставката до дома, която е утвърдена с решение на Общинския съвет на Хасково през март тази година. Според условията всяко домакинство може да заяви до 3 кубика.

    Масларов заяви, че през 2020 г. в селата в община Хасково са доставени 11 022 кубика, през 2021 г. са доставени 13 746 кубика, до момента през тази година са раздадени 14 300 кубика, а са заявени общо 16 000 кубика. Изцяло са задоволени 25 села в региона, уточни Масларов. Той коментира още, че в някои села кметовете са записали повече кубици, отколкото са заявили през май.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Пе
      Пешо-Горския
      3 0
      15:24, 24 ное 2022
      Когато се пенсионираш тогава ще има дърва, аре Тончо взе ли дипломата да ти сяда на столчето, ти от Вас да навигираш!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Случаен виц

    Последни новини