Дончев обеща разследване срещу депутат от ГЕРБ

Вицепремиерът Томислав Дончев обеща разследване за купуване на гласове чрез по-евтини дърва за огрев. Той каза, че ще има оставки, ако това се потвърди.

Пред Нова телевизия вицепремиерът коментира разследване на телевизията, която показа, как депутатът от ГЕРБ Димитър Танев притиска горски служители да отпускат евтини дърва на близки до партията му хора. Дървата били по-евтини защото се намирали до пътя и транспортните разходи били по-малки.

Освен това на нарочна сбирка с горските депутатът им разяснява за кого трябва да се гласува.

Пред телевизията депутатът се оправда, че дървата били предназначени само за така наречените "гасачи" - хора които гасели пожарите. Той отрече да е притискал горските и да е правил агитация за президентските избори.

Платената демокрация е по-лоша от платената любов. Трябва да се проведе вътрешно-партийно разследване, и ако се докаже купуване на гласове трябва да има оставки, каза Дончев

„Ние демонстрираме и принципи, и морал. Ако ги загубим, губим всичко”, допълни той.

Вицепремиерът бе един от министрите в кабинета, които на снощната сбирка с премиера е настоявал правителството да подаде оставка заради загубата на първия тур на изборите. 

„Не е вярно, че вчера е имало инфарктно заседание. Моята теза е, че в политиката трябва да си спазваш обещанията. Колегата Владислав Горанов и Лиляна Павлова имаха друга оценка. Едни предсрочни избори в тази ситуация не предвещават нищо, каза днес Дончев.

По думите му Горанов изтъкнал добрата икономическа ситуация в страната и от години за първи път ще завършим без дефицит. 

Според Дончев БСП и ДПС вече играят в един отбор и мислят отвъд президентските избори. 

„Мислят за парламентарните избори. Търси се и трети, тъй като двете политически формации не стигат. Ще се опитат да направят нещо подобно на кабинета през 2013 година”, каза вицепремиерът.

Вицепремиерът е оптимист за представянето на Цецка Цачева на втория тур на изборите. 

Цецка Цачева има всички необходими качества, за да покаже, че тя е успешния кандидат, каза Дончев и напомни, че важно е общуването с хората.

Източник: fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини