Славейковци с еко инициатива

    Екологичното образование е важна стъпка във формирането на позитивна нагласа към грижата за околната среда и устойчивото използване на природните ресурси, затова ОУ „Пенчо Славейков“ Димитровград реализира проект  «Еко приятели», съобщават от школото.
    Ние инсталирахме велопаркинг и подканихме децата да идват на училище с колело, като се акцентира, че това ще намали замърсяването на въздуха.
    Изградихме образователна био градинка в двора на училището, където заедно с децата посъдихме цветя и лук. В градинката ще се провеждат обучения и практики, които да оформят нагласите на децата, педагози и родителите за устойчиво развитие. На пролет ще последват още много инициативи. Проведохме информационна кампания тематични уроци за устойчиво развитие.
    Дейностите допринесоха за формиране на отношение към околната среда, здравословното хранене, пестене на ресурси, използване на по-малко пластмаса, устойчивото развитие и социалната ангажираност.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Гл
      Глупости на търкалета
      1 0
      09:05, 28 дек 2022
      Абсолютна простотия е това, Славейковци да ходят да си правят програмите, докато има заводи като нашите два да ни тровят нулева файда
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини