Книгата "Пивница Щуро село" на Николай Илчевски бе представена в Димитровград

Изображение 1 от 3

    Вълнуваща и интересна среща с писателя и журналиста Николай Илчевски в Градска библиотека „Пеньо Пенев“ – Димитровград имаше вчера димитровградската публика и читалищни дейци. Авторът, който  е дългогодишен главен редактор, мениджър и съсобственик на медии в Пловдив, представи най-новата си книга „Пивница Щуро село“. Тя е последна от трилогията след "Записки от селската кръчма" и "Крадецът на слама". Авторът и творчеството му представи рекламния експерт, продуцент и пътешественик Владина Цекова. В началото на срещата тя бе приятно изненадана от Николай Илчевски с награда за нейното добротворчество - статуетка от скулптора Цвятко Сиромашки, който също бе сред гостите. 

    През 1992 г. излиза първата книга на Илчевски "Десет приказки, които разтърсиха света", която жъне огромен успех. Следват "Ръководство за полово зрели безделници", "Коляното на стоножката", сборникът "500 патагонизма", "Хубавата Иванка", "Записки от селската кръчма" и "Крадецът на слама", "Наръчник на щастливия землянин". Пред гостите авторът разказа  няколко от десетките истории за българското село, които е описал в разказите си. Той сподели, че обича героите си, защото са истински и неподправени, събрали много мъдрост.    

    „В малкия човек има много големи ценности. Всички истории в книгите ми са истински, няма нужда да си измисляш. Важното е в едно село да намериш най-добрия разказвач“, сподели Николай Илчевски. Неговите разкази за българското село са богати и интересни като самия живот, защото са почерпени от самите хора по селата, с които се е срещал. В тях има всичко –хумор, любов, драматизъм, но най-вече мъдростта на българина. В края на срещата писателят получи кошница с цветя от читалищата в община Димитровград.

    Творческата среща бе част от проявите по повод 70-годишнината на библиотеката, която отбелязваме през настоящата година.  

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини