След земетресението край Димитровград, разрушителен трус в Турция - ОБНОВЕНА

    Часаове след земетресението край Димитровград в село Бял Извор с магнитут от 3,2 по Рихтер, Турция е ударена от разрушителен трус с магнитуд 7,8 в южната си част, близо до град Газиантеп, съобщи Геологическият топографски институт на САЩ (USGS).

    Трусът е усетен в 4:17 ч. местно време. Той е станал на дълбочина от около 17,9 км. Епицентърът му е в окръг Пазарджик в окръг Кахраманмараш.

    По първоначална информация на властите най-малко 23 души са загинали в турската провинция Малатия, 17 - в Шанлиурфа, шестима - в Диарбекир и петима - в Османие.

    Земетресението е продължило около минута. В продължение на половин час до един час са регистрирани над 30 вторични труса. Според Европейския сеизмологичен център трусовете са близо 40 като поредност, в Източната част на Турция, в граничната със Сирия зона, както и в Централна Турция. Те са със сериозна сила - от над 3 до 5.2 по Рихтер. Отбелязани са и два труса от 5.2 в Централна Турция.

    Вторичните трусове с висок магнитут продължават, последния е регистриран към 7:30 с магнитут от 4,6 по рихтер

    12:30 е регистриран нов мощен трус в същия район на Турция, около 1000 с регистрираните смъртни случая в Турция към момента, хиляди са ранените. Общият брой на жертвите може да нарасне до 10 000 души.

     

    17:00 Броя на жертвите след опустошителното земетресение продължава да расте

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини