Христо Петров от ППДБ: По-важно е да намерим поне едно нещо, по което си приличаме и да го свършим, вместо да търсим хиляда различия

    „Политиката е много сложна човешка дейност. Тя се извършва от хора, не от извънземни. Това предполага, че хората, макар били те и с недостатъци, когато са с мотивация, упоритост, знания и желание, могат да променят нещата, могат да я вършат“, коментира в Хасково кандидатът за депутат от „Продължаваме промяната-Демократична България“ Христо Петров при срещата си с местните граждани и поддръжниците на формацията, в подкрепа на кандидатите за участие в 48 Народно събрание от региона.

    Популярният с артистичния си псевдоним от музикалната сцена у нас като Ицо Хазарта рапър, е убеден, че диалогът е на първо място при решаване на проблеми от всяко естество. Той не приема твърдението, че е цинично да се говори за нормалност в ненормалното време, в което живеем.

    „Много е важно да говорим за нормалност. Трябва да имаме нормален разговор дори и с хората, които не са на нашето мнение. Защото, ако аз и вие имаме хиляда неща, по които да се различаваме и две, по които да сме еднакви, правилният подход е да свършим тези две неща.“

    Според Христо Петров сме стигнали до ниво, в което не можем да проведем нормален разговор при идентифициране на различни гледни точки и това би било пагубно, особено що се отнася и до факта, че неразбирателството се подклажда допълнително от някои политици.

    „Добре е да си дадем сметка, че в един момент, ако не дай си боже, стане някаква беля в нашата страна, ние буквално ще изчезнем с това си поведение. Затова понякога е добре да бъдем по-снизходителни към тези, които са по-озверени, по-ожесточени и по-крайни. Защото е важно не какво ни разделя, а да потърсим поне едно нещо, което ни свързва.“, допълни той.

    По мнението му хората в Хасково са изключително дружелюбни. Изводът, който прави от срещите си в града, а  и в цялата страна, е че хората искат да бъдат чути, искат да споделят, не толкова да задават въпроси.

    Христо Петров не отказа и коментар за често завъртащата се в общественото пространство тема за депутатските кюфтета.

    „Фактът, че въпроса за кюфтетата предизвиква такава дискусия и е толкова интересен за всички, само по себе си отговаря на много други въпроси“, каза той.

    „Не са нищо особено, хората да не се блазнят по тях“, допълни тази тема и водачът на листата за Хасково Веселин Недев, който вече натрупа също опит в Парламента.

    И двама изтъкнаха важността на това всеки да  отиде до урните на 2-ри април и да  упражни правото си на вот с думите: От това зависи и какви ще бъдат следващите ни действия. Това, което  ние искаме да направим, е да покажем, че има по-добър начин от този, който десетилетия сме свикнали да виждаме.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Последни новини