Силният вятър в Димитровград предизвиква щети и опасности

Силният вятър в Димитровград предизвиква опасности за населението и имуществото. Пожарни екипи се отзовават на сигнали на граждани.

До нашата медия получихме сигнали за падащи мазилки, хвърчащи ламарини от покривите на блокове, обърнати и отнесени на пътното платно контейнери за смет.

Автомобилът на димитрвградчанин е пострадал от изхвърчала ламарина от близкия блок номер 3 на бул. Димитър Благоев, като за щастие няма пострадали хора.

От същата сграда е паднало и парче мазилка върху тротоара пред търговски обекти, отново се е разминало без пострадали хора.

Отново по централния булевард Димитър Благоев контейнер за боклук е блокирал едното пътно платно, а други контейнери за разделно събиране са преобърнати от силните пориви на вятъра.

Добре е всички да са предпазливи, по при толкова силни ветрове, опасностите от падащи метални обвивки, мазилки, саксии, керемиди и други дебнат от всякъде.

Очаква се скоростта на вятъра да намалее към 20:00 часа днес. Средната скорост на вятъра според прогнозата е 14-19 м/с (50-69 км/ч) и пориви до 24 м/с (90 км/ч). Предупреждението за опасно време важи за всички общини в региона.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини