Откриха мачете и наркотици в дома на мъжа от екшъна със стрелба

Изображение 1 от 6

    30-годишният мъж от екшъна в Свиленград е потрошил три коли, една от които патрулка, както и ограда на частен дом, съобщиха от прокуратурата.

    Около 21:20 часа снощи получили информация за държане и разпространение на наркотици. Униформените направили опит да спрат лек автомобил Мерцедес, управляван от 30-годишния Васил Х. от Любимец. Той не се подчинил на разпореждането, спрял рязко и предприел маневра на заден ход, при която ударил паркиран на пътното платно лек автомобил. След това продължил движението си напред и блъснал служебен полицейски патрулен автомобил. При извършените маневри от Васил пострадал леко един от служителите на РУ - Свиленград. Водачът опитал да избяга, но е бил задържан от полицейските служители, като са използвани помощни средства. На управлявания от Васил автомобил също са причинени материални щети. Колата не е негова собственост.

    По делото са извършени действия по разследването при неотложност – претърсване в жилище, обитаваното от Васил, както и в управлявания от него автомобил и личен обиск. Иззети са пари, 140 грама марихуана, регистрационни табели на друго моторно превозно средство и мачете. Водачът е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. В момента се извършват активни действия по разследването. Предстои спрямо него да бъде повдигнато обвинение и да бъде задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

    Подробности по случая бяха изнесени днес на съвместен брифинг на Районна прокуратура – Хасково и ОД на МВР – Хасково. В него участваха заместник-районният прокурор на Хасково Мария Кирилова и началникът на Районното управление в Свиленград Бончо Бонев.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      00
      007
      24 -3
      18:47, 27 мар 2023
      Медиа да пише мажа е повече от смешно. плачевно е
      • Те
        Те
        17 -1
        19:11, 27 мар 2023
        Са вече на 2/3 водки,как да го напишат грамотно?
      • Ам
        Ама…
        11 -1
        22:06, 27 мар 2023
        Ама,ама…МедиА???? Медия…
    • 2
      Sa
      sandokan
      21 0
      19:33, 27 мар 2023
      Този тип е криминално изявен че и дрогаджия както и приятелката му Виолета която е от Хасково изоставила и двете си деца , работи в казино Принцес в Свиленград.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини