Димитровград ще има представителство в 49-то Народно събрание?

Вече сметките след предсрочните парламентарни избори се изясняват и Димитровград има реален шанс да има представител в 49-тото Народно събрание.

Първоначалните разчети сочат, че ГЕРБ-СДС, КОАЛИЦИЯ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА – ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ и ДПС ще ще представят област Хасково с по двама народни представители. БСП и Възраждане ще имат по един представител в предстоящия парламент от нашата област.

За ГЕРБ-СДС народни представители стават водачът на листата Делян Добрев и вторият в листата Георги Станков, който е с изключително голям брой преференции - 6734.

От КОАЛИЦИЯ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА – ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ влиза водачът Асен Василев, а представителят на Димитровград Катя Панева измества втория в листата с по-голям брой преференции. Панева е събрала 1669 преференции, а вторият в листата на коалицията Веселин Недев - 1057. Панева е втора в листата на ПП-ДБ и в област Пловдив, като има възможност да предпочете да влезе и оттам, с което ще преотстъпи мандат за Недев.

При ДПС няма пренареждане с преференциален вот. Това означава, че за депутати се очаква да бъдат определени водачът Сезгин Мехмед и вторият в листата, Мюмюн Мюмюн.

Възраждане вкарва в парламента водачът на листата Георги Георгиев, но той води и листата на партията в Кърджали, но пък заявката му по време на кампанията, бе че ако има възможност на избор, ще влезе в следващото Народно събрание от област Хасково.

За БСП народен представител ще е първият в листата Атанас Зафиров, но и той е водач на 2 листи (Хасково и Враца) и ако влезе от листата във Враца в парламента, от нашата област влиза следващия в листата Смиляна Нитова.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини