Данъчните извадиха на тезгяха къща за гости

Изображение 1 от 2

    Къща за гости в Тополовградско е обявена за продан от НАП. Сградата се намира в село Сакарци, в подножието на Сакар планина.

    Продажбата е организирана и се провежда от публичните изпълнители от НАП в Хасково, а огледите на мястото започват утре.

    Поземленият имот е от 3840 кв. м. и включва двуетажна къща за гости с разгърната застроена площ 1068 квадрата. Има изградена вертикална планировка – площадки, стълби, алеи от щампован бетон. Покривът е с топлоизолация, такава има и къщата отвън. Първият етаж е зает от мазе и сутерен, а на втория са просторен ресторант, каменна пещ, кухня, осем двойни стаи и два апартамента за гости. Има и функциониращо локално парно на газ.

    Мястото е разработено и се ползва от туристи.

    Оценката на къщата е за близо 575 хил. лв., като това е и началната цена, от която следва да започват офертите за закупуването й.

    От офиса на НАП в Хасково уточняват, че той може да бъде огледан от кандидат-купувачите от 4 до 10 април включително, след предварителна уговорка с публичния изпълнител, който отговаря за продажбата. До 11 април ще се приемат ценови предложения и депозит за участие в търга.

    През месец март НАП Хасково продаде административна сграда на бившата Цигарена фабрика в града и бистро в София, намиращо се в близост до посолството на Германия. Само от тези два търга публичните изпълнители в града реализираха 715 хил. лв. приход за републиканския бюджет.

    Повече информация за този и други търгове, организирани от приходната администрация може да се намери в електронния Портал за продажби на НАП.

    Данъчните препоръчват, за да не стига до прилагане на способите за принудително изпълнение, при затруднение в плащането на дължими данъци и осигуровки гражданите и фирмите да се свързват своевременно с дирекция „Събиране“.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини