Задържаха приятелката на мафиотския бос Матео Месина Денаро

Италианската полиция задържа и приятелката на мафиотския бос Матео Месина Денаро, който беше арестуван през януари, след като се укриваше в продължение на 30 години, предаде ДПА.

Лаура Бонафеде, която по професия е учителка и е дъщеря на друг мафиотски бос - Леонардо Бонафеде, е била задържана по подозрение в подпомагане и съучастие. Според силите на реда жената е била част от мрежа, която е помагала на Месина Денаро да се укрива от правосъдието.

Тя е женена за мафиотския бос Салваторе Джентиле, който излежава присъда за извършването на две убийства по заповед на Месина Денаро.

Ръководителят на Коза ностра Месина Денаро бе задържан през януари от италианските карабинери в клиника за лечение на рак в град Палермо, където се е лекувал под фалшива самоличност.

Той има задочна доживотна присъда за ролята си в редица свирепи убийства и бомбени атентати в Италия. Месина Денаро е осъден и за убийствата през 1992 г. на прокурорите Джовани Фалконе и Паоло Борселино, водили тежки съдебни битки срещу мафията.

Смятан е за близък довереник на бившите мафиотски босове Бернардо Провенцано и Салваторе (Тото) Риина.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини