Почина босът на Коза Ностра Матео Месина Денаро

Намиращият се зад решетките италиански мафиотски бос Матео Месина Денаро почина на 61-годишна възраст, предадоха световните агенции.

Месина Денаро страдаше от рак в дебелото черво в последен стадий и беше преместен от затвора в болница в град Акуила, където е починал. Там постепенно лечението му срещу рака беше преустановено и той мина само на палиативно лечение. Преди няколко дни той изпадна в кома.

Матео Месина Денаро, който бе бос на Коза Ностра,  беше арестуван през януари след 30-годишно укриване от властите. Той беше заловен от специализирано полицейско подразделение в клиника за лечение на рак в Палермо, където се лекувал под фалшиво име.

Месина Денаро е осъден задочно на доживотен затвор за ролята си в серия от зловещи убийства и взривявания на коли бомби в Италия. Наред с другите престъпления той е обвинен за атентатите презз 1992 г., при които загинаха водещите прокурори, борещи се с мафията, Джовани Фалконе и Паоло Борселино. Денаро е смятан за близък довереник на бившите престъпни босове на мафията Бернардо Провенцано и Салваторе Риина.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини